Heshima

Stel je voor, je krijgt om half 3 ‘s middags een whatsappje. Of je naar een concert wil, van iemand die je helemaal niet kent, en het begint om 6 uur al. Én in the O2! Iedereen die ‘nee’ zegt is dan natuurlijk gek… Dus ik zei ja. 

Yvette had kaartjes gewonnen voor Heshima(de achtergrondzanger van Amy Winehouse), maar was zelf nog in Nederland. Omdat ze wist dat ik in London zat, vroeg ze mij of ik deze wilde hebben. Ik dacht geen seconde na en belde Pytsje, die op haar werk was. Nadat ik in alle opwinding het nummer van haar werk gebeld had om haar te pakken te krijgen, legde ik de situatie uit, en natuurlijk zei Pytsje ook gelijk ja. Dus, Yvette gaf onze namen door voor op de gastenlijst, en wij maakten dat we wegkwamen van stage (we mochten gelukkig allebei eerder weg). 

Nadat we wat eten naar binnen hadden geschoven en ons als een speer hadden omgekleed, vertrokken Pytsje en ik naar the O2. We hadden geen idee waar we naartoe gingen en bedachten ons wat we tijdens de meet en greet, vóór het concert, tegen hem moesten zeggen. 

Eenmaal aangekomen bij de O2 was het angstvallig rustig. Ik sprak een van de werknemers aan om te vragen waar wij onze tickets konden ophalen, ze keek ons raar aan en zei dat er helemaal niets was vanavond. Wat!? Ja, ik hoorde het goed, er was niks. We moesten het maar bij the boxoffice vragen. Ook daar bleek dat er helemaal geen concert was in the O2. Ik liet haar het adres op m’n telefoon zien, en ze vertelde ons dat dat adres in Islington was, aan de andere kant van de stad. Inmiddels was het tien voor zes en Pytsje en ik haastte ons weer terug naar het metrostation. Daar vroegen we aan een van de medewerkers hoe we het makkelijkst in Islington kwamen. Hij was heel vriendelijk en zocht het adres voor ons op. We konden met de metro naar Angel, en vanaf daar was het 5 minuutjes lopen. 

Pytsje en ik vervolgden onze race tegen de klok in de metro en arriveerde om 10 voor half 7 bij de O2 Academy, alwaar het concert blijkbaar wel zou plaatsvinden.

Ook daar stonden we eerst in de verkeerde rij, en toen we eindelijk de goede zaal hadden gevonden (The O2 Academy2), en ervan overtuigd waren dat we onze meet&greet hadden gemist, bleken we toch nog op tijd te zijn en waren wij de laatste die met Heshima mochten praten. We kregen anderhalve minuut. 

Hashima begroette ons letterlijk alsof we familie waren en vond het supertof dat wij via Yvette zijn concert bij konden wonen. Ik vroeg hem om een cd voor haar te signeren en Pytsje en ik kregen er beiden ook een. Na met hem op de foto te zijn geweest, en hij ons knuffelde met de woorden ‘Bless you guys, I want to see you sing along toningt!’ (We hebben ons er dapper doorheen gebluft) verdween Hashima backstage en begon de show. 

De show werd aan elkaar gepraat door zijn broer, die ook in de band van Amy Winehouse zat. En de hele show leek een grote family gathering, ontzettend warm en gezellig. 

Heshima was supergoed! Echt een verassing. (en een aanrader!) 

Toen de show klaar was, konden we haast niet meer staan van de lange dagen die we beiden hadden gemaakt. We strompelden naar huis en gisteravond gaat de boeken in als een van de leukste spontane acties van m’n leven, zelfs al stonden we bij de verkeerde O2!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s